Texas, 2010 szeptember végén (I)


Jumbo2010. szeptember 19. Tisztában vagyok vele, hogy csapnivaló blog-író vagyok, elég csak az utóbbi egy évben közzétett írások számát megnézni. De azt is tudom, milyen örömmel olvasom mások útibeszámolóit, akármilyen rövidek és egyszerűek is. Ezért úgy döntöttem, amikor csak lesz rá időm, kirakok ide pár képet pár mondat kíséretében, hogy akiket érdekel, láthassák, mi újság velem.
Apartman-1Apartman-2Nem számítottam rá, hogy idén még egyszer kijutok Texasba. De most itt vagyok, és nagyon örülök neki. Szeptember 18-án, szombaton, itteni idő szerint este 9-kor érkeztem a szállásra (TownPlace Suits, ahol, ha jól emlékszem immár ötödször alszom). Majdnem minden apartman tök egyforma, amiben az a jó, hogy olyan érzése van az embernek, mintha mindig visszatérne ugyanarra a megszokott és bevált helyre. Nem kell megszámolni a szoba sarkait… 🙂
BevásárlásEste még elmentem a legközelebbi HEB-be kaját vásárolni. Íme, nagyjából ezeket. Van, amiből lehetetlen egy hétre való adagot venni, például vajból vagy cukorból, mivel a legkisebb porció is elég lenne vagy egy hónapig. Majd odaadom a maradékot valamelyik kollégának, aki tovább marad vagy tartósan itt lakik.
PlumcotVettem valami szilvafélét (“plumcot”, a szótár szerint szilvával keresztezett sárgabarack), aminek a mérete imponáló volt. Az előző képen látszik, hogy átmérője nagyobb a sörösüvegénél. Késsel kényelmesen kettévágható, magvaváló, apró a magja, ebből következően rengeteg a húsa, szaftos és zamatos. Amúgy marha drága volt, ha jól látom a számlán 4 dollár fontja, és épp ennyi súlyú volt a két darab.
Még pár ár, érdekességképpen: 2l tej $2, kilónyi barna cukor $3 (a fehér fele ennyi lett volna), a banán fontja $0.44, a magvas, helyben sütött barna kenyér (talán bő félkilónyi) $3.28, a holland Gouda sajt 10 dekája $4, egy valamivel kisebb darab import camembert $3.67. Szinte semmi sem olcsó (legalább is magyar szemmel), de az engedélyezett napi kereten még így is bőven belül vagyok.
Most vasárnap délután 2 óra, nemsoká jönnek Istvánék (vagyis István, barátnője Ancsa, és Bosco barátnője, Kata), hogy együtt megnézzük a McKinney Falls nevű állami parkot itt a város határában. Öt éve már voltam ott egyszer, arra emlékszem, hogy dög meleg volt. A folyó akkoriban a helyi kisebbség (mexikóiak) kedvenc fürdőhelyének tűnt, és mi is fürödtünk, de most nem hiszem hogy fogunk. A park után, ha belefér az időnkbe, megnézünk egy közeli golfpályát. Még életemben nem golfoztam, itt az ideje kipróbálni! 🙂

Folytatás


6 responses to “Texas, 2010 szeptember végén (I)”

  1. Szia Gábor!
    Szép helyen jársz ismét, és nagyon szép képeket mutatsz meg nekünk!
    Szép fényeket és jó időt kívánok!
    Zolee

  2. Jaj, de jó ismét olvasni az útibeszámolóidat! 🙂 Azon filózom én is, hogy fel kellene töltenem Tucsont… ideje lenne lassan… Csak a lustaság, ugye. 🙂 Addig is, kíváncsian várom a kalandjaid folytatását!

  3. Köszi Virág, ez nem feltétlen lustaság, inkább priorizálás kérdése. Mikor mi a fontosabb. És ez sajnos még egy beszámolósorozat közben is megváltozhat… Tucsont pedig várom!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *