Utak és találkozások

Ezzel a címmel nyílt egyéni kiállításom Debrecenben, a Vasutas Művelődési Otthonban 2012. október 2-án. A kiállítás megnyitójának hangfelvétele (benne Duffek Mihály beszéde) és Máthé András ott készült riportfotói alább láthatók. A kiállítás október végéig látogatható. Az esemény képei a művelődési ház honlapján.

Erdély fotókon és viseleteken

Későn kapcsoltam, hogy itt is “kidoboljam”, de legalább így utólag hírt adok róla, hogy három másik fotográfus társammal (Károlyi Gábor, Máthé András, illetve Süli István) a fenti címmel közös kiállításunk volt idén nyáron a Debreceni Művelődési Központ Tímárházában. A fotók Erdély természeti szépségein kívül az itt élők hagyományápoló életmódját is bemutatták. Nekem 14 tájképem és… Continue reading Erdély fotókon és viseleteken

Három nap, öt tételben

A cikk apropójául szolgáló esemény közel két éve történt: 2009 májusában egy négynapos izlandi utazásra vállalkoztunk egy fotós haverommal. Az akkor készült képeim közül eddig csak nagyon kevesen láttak néhányat. Talán valami alkalomra vártam velük, vagy csak nem bíztam eléggé abban, hogy értékük nagyobb, mint pusztán a személyes emlékeim visszaidézése. Mindenesetre bő egy évig hevertek… Continue reading Három nap, öt tételben

Tavaszváró

Első (na jó, igazából második) — de nem utolsó — szárnypróbálgatásom a diaporáma műfajban. Meglévő képeimből egy éjszaka alatt született.

Texas, 2010 szeptember végén (V)

Amint az előző bejegyzésben írtam, a pénteki belvárosi “búcsúest” után fáradtan és jóval éjfél után értem haza, és még hátravolt a komplett pakolás. Lényegében eddig tartott az utazásom “hivatalos” része, a szerdai hazaindulásig szabadságot vettem ki. Tervbe vettem ugyanis, hogy ellátogatok Texas egy távoli, s ezidáig számomra felderítetlen tájára: az új-mexikói határ közelében fekvő Guadalupe… Continue reading Texas, 2010 szeptember végén (V)

Texas, 2010 szeptember végén (IV)

A hét nagy része munkával telt: hétfőn és szerdán 8-8 órás tréninggel, kedden egész napos közös agyalással azon, hogy az egyik csapatban mivel foglalkozzunk az elkövetkező fél-egy-két évben. A csütörtök-péntek pedig zömmel egyéni munkával, néhány megbeszéléssel. Esténként néha a városban ettünk. A hétfői törpeharcsa felejthető volt, a keddi szték a Texas Roadhouseban viszont úgyszólván tökéletes… Continue reading Texas, 2010 szeptember végén (IV)

Texas, 2010 szeptember végén (III)

Vasárnap még azt reméltem, hogy rendszeresen jelentkezni tudok pár képpel, hát ez sajnos nem sikerült… Igaz ugyan, hogy ma hétfő van, de a dolog szépséghibája, hogy egy héttel későbbi… De annyi minden történt! Impulzus-hegyek 🙂 Idő lesz, míg mindent feldolgozok, nemcsak fényképileg, de “belül” is.

Texas, 2010 szeptember végén (II)

2010. szeptember 21. Aki tegnap meglátogatta a blogomat, láthatott pár új, de — őszintén szólva — hevenyészett módon odalökött képet az előző rész végén. Ma (kedd este) rájöttem, ez így nem lesz oké, mindig ugyanazt a bejegyzést bővítgetni, ezért a vasárnap délután készült képeket átraktam ide, egyúttal kicsit “gatyába ráztam” őket, és szőttem köréjük némi… Continue reading Texas, 2010 szeptember végén (II)

Texas, 2010 szeptember végén (I)

2010. szeptember 19. Tisztában vagyok vele, hogy csapnivaló blog-író vagyok, elég csak az utóbbi egy évben közzétett írások számát megnézni. De azt is tudom, milyen örömmel olvasom mások útibeszámolóit, akármilyen rövidek és egyszerűek is. Ezért úgy döntöttem, amikor csak lesz rá időm, kirakok ide pár képet pár mondat kíséretében, hogy akiket érdekel, láthassák, mi újság… Continue reading Texas, 2010 szeptember végén (I)

Published
Categorized as Utazás

BÚÉK 2010, avagy újrakezdés

2010. január 3. Nem könnyű fél év után folytatni (vagy inkább: újrakezdeni) egy blogot. Több ez, mint egy új bejegyzést megírni. Ott van benne némi röstellkedés, meg a szándék a bizalom visszaszerzésére, ami — tudjuk — nem könnyű műfaj. Nos, akkor most ünnepélyesen megígérem (hmm, de ismerős ige így év elején), hogy az idén valamivel… Continue reading BÚÉK 2010, avagy újrakezdés

Published
Categorized as Natúra